SQL vs noSQL

There is an interesting discussion around on wether we should stick by the old Relational Databases or go with the new hype of noSQL. noSQL looks very interesting in the fact that it does not use as much resources as RDBMS, but on the other side it lacks many functionalities. I found the video above […]

Read more

MySQL Database Replication

Replication

Replication

Kur nje projekt arrin nje fare volumi informacioni, vihet re qe nuk eshte me e lehte te administrohet databaza e tij. Ne rastin tone, Projekti i Infoarkives, (http://lajme.shqiperia.com), kaloi mbi 2.1 Giga informacion. Per kete projekt ne kishim vendosur nje server te dedikuar ne dispozicion. Megjithe sistemin e cache per te rritur performancen apo procesorin e mire, duke qene se disa here brenda dites serveri terhiqte lajme dhe i shkruante ne DB, sherbimi web u be teper i ngadalte dhe po krijonte problem.

Read more
%d bloggers like this: